אמנם הקיץ הסתיים והחורף נכנס לו לאיטו, אבל מאז הקורונה שגעת הגלידה רק הלכה וגדלה ברחבי הארץ. גלידה נהייתה מצרך בסיסי בכל בית, אנשים מזמינים בשליחות כמויות של גלידה הביתה סתם לכיף ואפילו כמתנה לחבר או עם איזה פתק “החלמה מהירה”. גלידה כבר מזמן אינו מאכל של קיץ בלבד. יצאנו לגלות כיצד מפסיקים לצרוך כל כך הרבה גלידה (כי בואו, המחיר לקילו כבר הפך ליותר יקר מבשרים מסוימים) ועוברים להכנה ביתית.
השנה, בדיוק בטיימינג המושלם יצא לי להכיר את מכונת הגלידה של חברת Davo, שאיתה יש לי עבר מאוד מוצלח (מוזמנים לקרוא את הסקירה על המיקסר שלהם כאן). המכונת הגלידה מיובאת ומשווקת בישראל על ידי חברת OIG במחיר של 2,990 שקלים כאשר היא מגיעה בצבע כסף-שחור.
המכונה הזאת היא לא סתם מכונת גלידה, היא מגיעה לתוצאה הכי קרובה שיש לגלידה מקצועית שתמצאו בחנויות היום. מה הכוונה? אני אעשה לכם סדר.
בהרבה מכונות גלידה בשוק היום הקירור מתבצע מחוץ למכונה. כלומר, המכונה מאחדת, מערבבת, יוצרת את המרקם החלק- אבל את עבודת ההקפאה המקפיא שלכם עושה, ולא המכונה. כלומר, תכינו גלידה במכונה שאין לה גוף קירור משל עצמה, והגלידה שלכם תצטרך לשבת במקפיא לפחות שעתיים לפני האכילה וכמובן שזה משפיע מאוד גם על המרקם בהרבה מקרים. כאן הסיפור שונה.
אז בואו נדבר קצת על הפרטים הטכניים:
מכונת הגלידה של Davo דגם DIC1280 מעוצבת אלגנטי ואסתטי, כאשר היא גבוהה ויציבה. למכונה מנוע בהספק של 135 וואט ובעלת 6 כפתורים ושעון דיגיטלי. למכונה יכולת קירור של 18- עד 35- ורמת הרעש היא פחות מ- 55 דציבלים. כשמפעילים אותה אי אפשר לפספס את הרעש שהיא מפיקה והיא לא מכונה שקטה לחלוטין, שומעים שהיא עובדת. רוחבה של המכונה עומד על 25 ס״מ, גובה 35 ס״מ ואורכה עומד על 27.5 ס״מ.
למכונה 6 כפתורי הפעלה: כפתור תוכנית גלידה, כפתור הקפאה, כפתור ערבוב, כפתור הוספת זמן, כפתור הורדת זמן וכפתור הפעלה\עצירה.
כדי להפעיל את המכונה קודם כל מדליקים אותה בעזרת כפתור הכיבוי וההדלקה. לוחצים על תוכנית הגלידה, הטיימר נדלק אוטומטית על 60 דקות ואז לוחצים על כפתור ההפעלה. בשלב זה הלהבים של המכונה מתחילים להסתובב וגוף הקירור מתחיל לקרר את מיכל הגלידה. אני ממליצה להפעיל את המכונה עוד לפני שהגלידה בתוך המיכל כדי לקצר תהליכים ולקבל גלידה בפחות זמן. במידה ולאחר 60 דקות הגלידה שלכם מרגישה נוזלית מידי, אפשר להוסיף בעזרת לחצני הפלוס והמינוס זמן נוסף לתוכנית הגלידה. כפתור הערבוב מיועד לערבוב בלבד (ללא פעולת גוף הקירור) למי שרוצה לרכך מעט גלידה שישבה במקפיא וקפאה למרקם קשה מידי וכפתור ההקפאה מיועד למי שרוצה לשמור את הגלידה במכונה בלי שתמס עד ההגשה.
מה באריזה?
- כלי ייעודי מנירוסטה של 1.2 ליטר
- אביזר ערבול
- לקקן מפלסטיק
- חוברת הוראות הפעלה וחמישה מתכונים בסיסיים בעברית
מה מייחד את המוצר?
הגענו לחלק שכולם חיכו לו בכתבה- מה מייחד את המוצר? ואיך זה בעצם עובד?
במכונות הגלידה הביתיות הקיימות בשוק, שיטת הפעולה פשוטה: ממלאים את מכל הגלידה במרכיבים ייעודיים יחד עם תוספות שאוהבים ומקפיאים למשך 24 שעות. רק לאחר 24 שעות נכנסת לעבודה מכונת הגלידה- בעזרת מכלול להבים ומנוע חזק המכונה תערבל את המרכיבים ותיצור עבורכם מרקם גלידה מהמם. שיטה מעולה! אך פחות נגישה. אם בא לי עכשיו ברגע זה גלידה, אני לא אחכה 24 שעות כדי להכין ולאכול אותה. כמובן שאפשר להכין כמויות מראש במקפיא ופשוט להכין כשרוצים, אך שיטה זו לא תתאים למי שישנה בעיית אחסון במקפיא שלו, או מסיבות כאלו או אחרות.
המכונה של דאבו מקבלת אקסטרה נקודות ממני על נגישות, כי היא פותרת בדיוק את הבעיה שדיברתי עליה ממש עכשיו. מכונת הגלידה של דאבו היא מכשיר להכנת גלידה ביתי אשר מציע מכונת גלידה בעלת גוף קירור בתוכה, המאפשרת ערבוב והקפדה על מרקם הגלידה תוך כדי קירור והקפאה. מה שאומר שמהרגע שהחלטתם שבא לכם גלידה, עד לתוצאה הסופית המושלמת, לא תעבור יותר משעה.
מסקנות לאחר השימוש
ממכר, ממכר, ממכר! אני יכולה להגיד שהכנתי כמויות גדולות של גלידה, כולם התענגו עליה ורצו ממנה עוד ועוד, לא משנה איזה טעם היא הייתה. המהירות של המכונה הדהימה אותי, תוך פחות משעה קיבלתי גלידה חלקה, קרמית מדהימה. המכונה תופסת הרבה מקום לצערי (בתור אחת עם בעיית אחסון במטבח) לכן חשוב לקחת בחשבון את האחסון שלה לפני שרוכשים. בנוסף המכונה מעט רועשת, לא בצורה קיצונית אך בלילה זה עלול להיות רעש טורדני.
לסיכום
מכונת הגלידה DAVO Pro DIC1280 היא מכונה אשר מתאימה לכול אלו הרוצים להכין גלידה בבית, לבד ובצורה קלה ומהירה. עדין מתלבטים האם להכין גלידה בבית לבד, להלן 4 סיבות שיעשו לכם סדר:
- הבחירה בידיכם- איזה טעם, כמה סוכר, כמה שומן
- ללא צורך בחומרים מייצבים, חומרי ריח וטעם וחומרים תעשייתיים נוספים ששמים לכם בגלידות המסחריות
- מרקם איכותי של גלידה מקצועית
- זמינות! גלידה ביתית בכל שעה ביום מתי שרק תרצו
ואם כבר הגעתם עד לפה…
קבלו מתכון קל לגלידת שוקולד צ’יפס מושלמת. המתכון פורסם באינסטגרם שלי ואתם מוזמנים לעקוב עבור מתכונים נוספים.
אהבנו
- שליטה מלאה על החומרים שאנו אוכלים- ללא משמרים צבעי מאכל וכו'..
- פשטות הכנה
- מהירות הכנה
- מכונה עם מדחס הקפאה
אהבנו פחות
- מחיר - לא לכל כיס
- אחסון - המכונה גדולה ותופסת מקום
- לא הכי שקטה