יצאתי מסע חיפושים אחר המיקסר האידיאלי עבורי. כקונדיטורית היו כמה פרמטרים אשר חשובים עבורי הן כבעלת מקצוע בתחום אבל גם עם מחשבה על המשתמשים החובבנים. בחיפוש אחר המיקסר האידיאלי היו לי כמה צרכים חשובים שהוא אמור לעמוד בהם:
- קערה של 6 ליטר ומעלה
- יכולות גבוהות של לישה וגם הקצפה!
- עוצמת מנוע חזקה
- בסיס רחב ויציב שימנע תזוזות על השייש בזמן העבודה
- קיבולת בצקים גבוהה
בדיוק לכאן נכנס לתמונה המיקסר Artisan מבית KitchenAid דגם KSM75805 אשר משווק בישראל על ידי ניופאן במחיר של 3,200 שקלים. לפי המפרט של המיקסר נראה שהוא לגמרי עונה על הצרכים שלי.
מפרט טכני:
למיקסר מנוע חשמלי בהספק של 1.3 כ״ס. קערת המיקסר מגיעה בנפח של כ- 7 ליטר שזה על פי הצהרת היצרן קיבולת בצק ללחם של 3.8 ק״ג וקיבולת בצק לעוגה של 4.5 ק״ג. המיקסר אינו נמוך וגובהו עומד על 41.7 ס״מ כאשר הרוחב שלו עומד על 37.1 ס״מ והעומק על 33.8 ס״מ. המיקסר מיוצר בארה״ב ומגיע בצבעי קצף לבן, פנינה כסופה, אדום, שחור ותפוח אדום. ניופאן היבואנית הרשמית שלו בישראל מעניקה למיקסר 3 שנות אחריות.
מה באריזה:
- מיקסר
- קערת פלדת אל-חלד גדולה
- וו לישה
- וו בלון מקציף
- וו גיטרה
- מגן מזיגה שקוף
מה מייחד את המוצר?
נתחיל מהעיצוב המיוחד של המיקסר, מאוד מחמיא לעיצוב המטבח ויושב יפה על השיש. המיקסר הזה למעשה חצי תעשייתי והוא מאוד כבד. גובה הקערה ניתנת לכיוון ע”י ידית ייעודית בצד המיקסר, ואפילו יש מקום לחיבור אביזרים נלווים שלא כלולים בחבילה הבסיסית וניתן לרכוש אותם בנפרד כגון מכונת פסטה, מטחנת בשר ועוד.
מסקנות לאחר השימוש
דבר מאוד חשוב בעיני כשקונים מיקסר הוא לשאול את עצמכם האם המיקסר הולך לעמוד קבוע על השיש או מפאת חוסר מקום לשבת בארון ולצאת ברגעי הצורך (כמו אצלי בבית). תנו לי להבהיר לכם חד משמעית – המיקסר הזה מאוד כבד ואני אישית לא מסוגלת להעביר אותו מהארון לשיש, אז הוא יושב אצלי במטבח ותופס לי המון מקום עבודה.
עכשיו ניגע קצת בנושא התפעול- איך עובדים עם המיקסר הזה? לקערת המיקסר יש וווים משני צידה שנתפסים בקליק בידיות מיוחדות לקיבוע הקערה על המיקסר. במיקסר הזה ראש העירבוב לא נפתח כלפי. מעלה ונשאר קבוע. מי שזז היא הקערה אשר עולה ויורדת בגובה על ידי סיבוב בידית המתאימה אשר ממוקמת בצידו של המיקסר. לא התחברתי לצורת הקיבוע הזאת כי היא מאוד מסורבלת בעיניי, ואי אפשר להוציא ולהכניס בקלות את הקערה מה שהופך את השימוש לפחות יעיל בעיניי. וזה מתחבר לחסרון הבא- אין אפשרות להרים את ראש המיקסר ושרוצים לערבב עם מרית את הבלילה או לאחד אותה מעט ידנית, צריך כל פעם להוציא את הקערה מהמקום שלה או להוריד את גובה הקערה לנמוך ביותר ולגרד את הדפנות מהצדדים. זוהי דרך שימוש שאני לא הייתי רגילה אליה עד כה ולוקח זמן להתרגל לשיטה העבודה הזו. אני לא הסתדרתי אבל זה כנראה עניין של הרגל.
למיקסר 7 עוצמות הפעלה שונות ואת זה מאוד אהבתי. אפשר לתת לגלוטן להתפתח באיטיות בלי שהבצק יתחמם יותר מידי וייהרס. בנוסף אפשר גם להקציף במהירות מאוד מאוד גבוהה. שום פעולה לא באה על חשבון פעולה אחרת במיקסר הזה וזה אחד היתרונות היותר חזקים שלו.
בפעם הראשונה כשהתחלתי לעבוד איתו, החלטתי להכין בצק מקילו קמח ונתתי למיקסר לעשות את שלו. לאחר 2-3 דקות לישה המיקסר על פניו נראה כאילו הוא נתקע מידי סיבוב, אך בעצם כשהמנוע מזהה עומס הוא מאט את עבודתו על מנת לחדש כוח לסיבוב הבא. מי שלא מכיר את המיקסר מיד חושב שקיימת תקלה היות והמיקסר עובד כמה סיבובים ואז נעצר לשנייה וממשיך להסתובב. אני רואה את התכונה הזו כחסרון, (או שפשוט לא התרגלתי לפעולה המוזרה הזו) אבל במבחן התוצאה- יצא בצק מעולה, אחיד עם רשת גלוטן יפה.
לסיכום
אם אתם בעלי אותם צרכים כמוני, המיקסר הזה הוא אולי בין הכי טובים שתוכלו למצוא בישראל. אמנם צריך להתרגל אליו כי הוא מעט שונה מהמיקסרים הרגילים בשוק, אבל הוא לגמרי שווה את זה. ה- Artisan של KitchenAid עובד טוב ומוציא תוצאות טובות מאד אבל דרכך השימוש בו ודרך פעולות מחייבים הסתגלות מצד המשתמש היות והוא פועל טיפה שונה מהרגיל.
אהבנו
- קערה גדולה
- עיצוב אסתטי ומקצועי
- חיבור מיוחד לאביזרים נלווים
אהבנו פחות
- כבד מאוד ותופס מקום
- מחיר יקר
- ראש בלתי ניתן להזזה