אגש ישר לסוף: אחרי שתאכלו את הפיצה הזאת לא תוכלו לאכול אף פיצה אחרת בישראל!
בואו נתחיל מהדבר המרגש: המסעדה הזאת לא נמצאת בתל אביב! היא נמצאת ברעננה וזה בהחלט רענון שהגיע בול בזמן לאזור השרון. תכירו את ההתמכרות החדשה שלכם – פיצה דולצ’ה. חברים, לא משנה מאיפה אתם בארץ אתם צריכים להגיע לרעננה עכשיו, אין ברירה. אתם חייבים לטעום את הפיצה של דולצ’ה.
דולצ׳ה היא מסעדה איטלקית-נאפוליטנית אותנטית שמתמחה בהכנת פיצה נאפוליטנית לפי הספר. דולב אללי ומורן שקוף הם הבעלים והשפים של המקום. שניהם בוגרי האקדמיה לפיצה ״סורנטו״ בנאפולי, בהתמחות אצל השף ליונל סלבטורה ושניהם מחזיקים בתואר מאסטר פיצאיולו.
אתחיל ואומר שאתם יכולים להיות בטוחים שהם יגרמו לכם להרגיש בנאפולי למרות שאתם בישראל. התשוקה שלהם ניכרת בעובדה שלא משנה מתי תגיעו למסעדה אתם תפגשו לפחות אחד מהם, אם לא את שניהם. הדיוק באוכל מהעיניים שלהם הוא קריטי, והם תמיד שם כדי לוודא שהכול יוצא ומוגש כמו שצריך.
כשנכנסתי לראשונה למקום (מאז חזרתי לשם בתור לקוחה כבר מעל עשר פעמים) הרגשתי בעיקר צניעות. המקום מעוצב בפשטות על גווני השחור עם מטבח פתוח. הדבר הראשון שהעין קולטת זה הטאבון הענק והיפיפיה שלוקח את כל תשומת הלב בחדר.
למה המקום כל כך מיוחד?
בצק הפיצה שלהם עובר תהליכים מדויקים כבר שלושה ימים לפני שהוא מגיע אליכם לצלחת. תהליך התפיחה של הבצק הוא משמעותי לטעם, למרקם ולאסתטיקה של הפיצה. פיצה נאפוליטנית מתאפיינת באפייה מהירה במעלות גבוהות מאוד (לרוב ב- 450 מעלות) לזמן קצר (בערך 90 שניות, רק שתבינו).
וכך גם לכם יש תפקיד משמעותי בסיפור: חובתכם היא לשמור על שלמות הבצק ולהשתמש במספריים כדי לחתוך את הפיצה. קודם כל חורצים חור קטן בקשה של הבצק, ורק לאחר מכן גוזרים מתוך החור שיצרנו כדי לא לפגוע בבועות האוויר הקלועות בקשה של הפיצה. זה נהוג גם בנאפולי למקרה שתהיתם.
המנות שהיו הכי מוצלחות בעיניי וחד משמעית אסור לפספס אותן: כולן. ממש קשה לי לבחור כי כבר חזרתי למסעדה המון פעמים וטעמתי את רוב התפריט ובאמת שכולו מושלם! מעכשיו זה כבר על בסיס טעם אישי מועדף שלכם.
גראטן מודרני – שכבות על גבי שכבות של תפוחי אדמה דקיקים, חמאתיים וארומטיים. מוגש עם גרמולטה (לרוב רוטב ירוק) עשבים ושמנת חמוצה. זמן ההכנה של המנה הזאת הוא שלושה ימים! שתבינו את המורכבות וההשקעה שעומדות מאחורי המנות כאן. קודם פורסים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם תוך כדי החדרת הטעמים, לאחר מכן דוחסים אותם אחד על השני בתבנית במשך לילה שלם ורק לאחר מכן פורסים ומטגנים טיגון עדין.
כרישה קונפי – מנה נהדרת שאסור לפספס. כרישה שבושלה בקונפי הרבה זמן ונצרבה בטאבון לפני ההגשה. מעל יש קראמבל של אגוזי לוז וגבינת עיזים שמשתלבת מושלם. זה ביס רך ונמס בפה, הקראמבל נותן את הניגוד הקריספי לכל הרוך של הכרישה והגבינה נותנת את הניגודיות למתיקות.
סלט עלים – סלט ממכר שקשה להפסיק לאכול. יש פה טייק מגניב לסלט קיסר, ככה אני לפחות ראיתי את זה. הבסיס הוא כמה סוגים של חסות קריספיות ובצל סגול, רק במקום רוטב הקיסר הקלאסי יש קרם פרמז’ן מטורף שעוטף את העלים מושלם. מעליו יש קראמבל לחם כיפי ואגוזי לוז קלויים.
ספגטי לימונה – נתחיל ונאמר שכל הפסטות שתאכלו כאן נעשו בעבודת יד והן טריות וטעימות ממש. הפסטה הזאת היא הפסטה שהכי אהבתי לאכול בתור ילדה וזאת גרסה בוגרת ומדויקת של חלום הילדות שלי כי אני פשוט מכורה ללימון.
פסטה ברוטב קרמי בטירוף שיש סיכוי שתחשבו שהרוטב על בסיס שמנת אבל מהר מאוד תגלו שאתם טועים, הפסטה ללא שמנת בכלל! הרוטב על בסיס חמאה והטעם חמאתי לימוני ממכר. הם מגישים את זה עם צ׳ילי פלייקס שנותן בום של חריפות עדינה וכיפית כזאת לפה בביס ופטרוזיליה כדי לסיים את החגיגה. זה כל מה שבא לי לאכול בכל יום בשבוע וזה מנה שקשה לעשות אותה טובה כי רוטב שהוא על בסיס חמאה, לימון ומים בלבד יכול להתפרק ממש בקלות ולהיות שומני ולא נעים. הטכניקה והדיוק של דולב ומורן ממש באה לידי ביטוי כאן.
פפרדלה חמאת שרי – פסטה פפרדלה ארוכה וכיפית ברוטב של חמאת עגבניות שרי שאין לי מילים לתאר כמה טעימה היא. כל זה עם מריחה נדיבה של לאבנה מעל וזעתר טרי שנותן ניגודיות כיפית לכל הדבר הזה. לא תאמינו כמה שזה קרמי וכמה שגם כאן אין שמנת בכלל.
ברוסקטה – שעשויה מלחם שהם מכינים במקום, עם מאשוויה מהטאבון, גבינה מלוחה מעל וזעתר טרי. הברוסקטה צלויה בדיוק, המאשוויה בול בתיבול והגבינה המלוחה משלימה את הביס. מנה תענוג!
פיצה מרגריטה – הקלאס של הקלאס. רוטב עגבניות מדויק עם מוצרלה איכותית, כמה חתיכות בזיליקום, פרמז’ן ושמן זית. אני חושבת שבכדי לבחון אם פיצה באמת טובה קודם כל צריך לטעום את המרגריטה, אין מה לעשות. המרגריטה פה מעולה כי כשהבצק מעולה, חומרי הגלם איכותיים (הם מייבאים מאיטליה) ויש תשוקה למי שנוגע בבצק, אין מקום לטעויות!
פיצה פולנטה – הבצק המושלם מככב יחד עם השילוב שלא ניתן לעמוד בפניו: קרם תירס, פטריות פורטובלו, שמן כמהין, טיפה בצל ירוק ופרמז’ן מעל. יש כאלה שירתעו מלחשוב על פולנטה מעל פיצה, ראו זאת כהזדמנות מעולה לטעום את הרעיון הזה וכאן בביצוע מדויק. תסמכו עליי שזה טוב!
הרי פולנטה עם פטריות וכמהין זה שילוב אגדי, אז למה לא על פיצה? גאון מי שחשב על זה מבחינתי. זאת הקבועה שלי שאני כאן.
ועכשיו לחשבון:
- כרישה קונפי 41 שקלים
- גראטן 59 שקלים
- ברוסקטה 31 שקלים
- עלים פריכים 65 שקלים
- ספגטי לימונה 67 שקלים
- פפרדלה חמאת שרי 69 שקלים
- פיצה פולטה 69 שקלים
- פיצה מרגריטה 61 שקלים
סך הכל 462 שקלים ללא טיפ ושתייה.
המחירים מחודש יוני 2023
ארוחה בגודל הזה מספיקה לפחות ל- 4 אנשים. כלומר 115 שקלים לבן אדם לכמות ענקית של אוכל. בעיניי משתלם.
להזמין מראש/לא להזמין – רצוי להזמין מקום במידה ומתאפשר. אפשר גם להגיע על בסיס מקום פנוי אבל קחו בחשבון שבערב עמוס, באופן מפתיע לרעננה
נגישות – יש 3-4 מדרגות בכניסה למסעדה ואין שביל נגיש. לפעמים הם פותחים את האזור בחוץ ואפשר לשבת ואם כך יש נגישות
חנייה – יש חנייה בשפע מחוץ למקום
נגישות לטבעוני/צליאק – המקום מציע אפשרויות בודדות לטבעוני. המקום לא מציע תחליפים לצליאקים
כתובת – המסגר 1 רעננה או בוויז ״דולצ׳ה – פיצה נאפוליטנית״
שעות פתיחה:
- ראשון בשעות 18:00-22:30
- שני – חמישי בשעות 12:00-22:30
- שישי שבת סגור
טלפון – 077-230-2535
אינסטגרם – dolcepizzaiolo@