כבר מהשנייה הראשונה שנכנסנו למקום, העוצמה האנרגטית החזקה נגעה בנו – קירות גבוהים, תאורה מיוחדת ומדויקת להפליא, קיר שלם של שיכר סאקה מסודרים כמו חיילים, ווילונות ארוכים וכהים שמשמרים אווירה קפדנית ו”גבוהה” אפילו השירותים עוצבו תוך כדי ירידה לפרטים הקטנים. שמועות אומרות שהושקעו במסעדה 12 מיליון שקלים – וזה בהחלט מורגש.
במסעדה שני חללים מרכזיים, משמאל למארחת – המטבח הפתוח ומסביבו בר גדול, אפרפר ספק לבן ואסתטי, ומימין אזור ישיבה בחדר עגול עטוף בווילונות גבוהים מפוארים ותאורה גדולה שיורדת למרכז החדר מהתקרה. התיישבנו בשולחן בחלק “הפחות נחשב” של המסעדה ומיד ניגשו אלינו להסביר מעט על המקום, לברר מה נרצה לשתות ולתת לנו כמה דקות לעכל את התפריט.
חשוב לי לציין כי אנחנו ביקרנו בערב רגיל במסעדה. מה הכוונה? למסעדה יש שני סוגים של ערבי קונספט במהלך השבוע (הפרטים בסוף הכתבה) – בראנץ’ (אוטסומאמי) וערב איזאקאיה. הבראנץ הוא בסגנון Otsumami – המשמעות של זה היא בעצם לחטוף משהו עם האצבעות\צ’ופסטיקס. הכוונה של היפנים בתרגום זריז – מנות קטנות, פינגר פוד. ערב האיזקאיה כמו ביפן הוא ערב שבו מגיעים אליו אחרי העבודה כדי לשתות אלכוהול ולאכול, ובעיקר להרגיש בנוח.
עוד לפני שהספקנו להזמין קוקטיילים קיבלנו לשולחן מנת פתיחה נקייה מ”פינפונים”. המנה כללה שלוש פרוסות קרקר דקיק עם קריספי קינואה משובצות בתוכו לצד מטבל מסתורי שהלוואי והייתי יודעת להגיד לכם מה היה בפנים כי זה גם לא מופיע בתפריט.
בחרנו בקוקטייל שנקרא “Smokey Tiger” – ג’ין אננס, סירופ תה מעושן וביטרס שזה סוג של אלכוהול המופק מצמחים בעל טעם מריר ורענן. מיוחד, מרענן וטעים. יחד עם הקרקרים והקוקטייל הפכנו לזוג מרוצה ומסוקרן שמתרגש לקראת הארוחה שהולכת לבוא.
מי שלא בקיא בחומרי גלם כנראה לא יצליח להבין כלום מהתפריט, אני איכשהו הצלחתי להבין חצי. אבל בכל זאת בחרנו לבטוח במלצר, להטיח בו את כל המידע האפשרי על מה אנחנו אוכלים ועל מה לא, ולצאת לדרך.
אתם יכולים גם להחליט יחד עם המלצר על תקציב מסוים ובכך לא לעבור את הסכום שתכננתם להוציא.
המסעדה מתמחה בסשימי – מה שמאפיין בגדול את המטבח היפני. עבודת סכין מדויקת, טריות בלתי מתפשרת והגשה שמוציאה את העיניים מהמקום. אני פחות מתחברת לדג נא נקי, לכן וויתרנו על האופציה של פלטת הסשימי המדוברת.
מה אכלנו?
מנות ביס – הקונספט הוא להכניס את כל הביס לפה ולחוות יחד פיצוץ טעמים מרגש.
מנות ביס:
שתי יחידות “כריות” קריספיות כאלה ממולאות בקציפה של קוג’י כוסמת, טרטר דגי ים, פטריות, מקדמיה, קרם חלמון ואבקת קליפת חציל.
שתי יחידות “קורן בול” – הרגיש לנו כמו ביס של מק & צ’יז של תירס שמתפוצץ בפה יחד עם המון טעמים מיוחדים – פרמז’ן במיסו, קרם פרש, צ’ילי ירוק ומלח יוזו.
שתי יחידות “נגי טונה” – סוג של סנדוויץ’ סושי פתוח, טונה כחולת סנפיר פרא איטליה, בצל ירוק, וואסבי וקראמבל XO (אל תשאלו אותי מה זה) הטעמים היו דיי נקיים, הדגש היה על הטונה ובצדק. הטונה הייתה כל-כך טרייה ורכה, אני חושבת שלעולם לא נהניתי ככה מדג טונה טרי.
שתי יחידות של “בריוש ממולא טרטר טונה” – לחמניית בריוש שלדעתי הייתה מטוגנת או מצופה במשהו קריספי מושלם, ממולא בטרטר טונה צהובת סנפיר סיישל, חמאת קוג’י, איולי קומקוואט (תפוז סיני) מותסס, מיסו דלעת וביצה חצי רכה. ביס אלוהי שלא נשכח לי מהראש.
המנה הזו הייתה משמעותית גדולה יותר מכל מנות הביס האחרות שאכלנו ולדעתי צריכה להיות חלק מהמנות הראשונות ולא ממנות הביס.
ראשונות:
קרפצ’יו מהפנט ביופיו של קינג פיש בריכות מליחות הולנד, יוזו שחור, פונזו, אוכמניות חצויות, חתיכות של קריספי אורז מפוזרות בצורה מושלמת על כל הצלחת, חמציץ ושיסו. המנה חוסלה תוך 3 שניות בלבד.
“אורז פריך ומתוק” – ארבע יחידות של רול סושי מגולגל עם אבוקדו, מלפפון ועלי חזרת שמעליו מרשמלו אורז, טרטר דגי ים ואיולי קומקוואט מותסס.
עיקריות:
פריים ריב: 600 גרם של נתח פריים ריב מיושן 45 יום מפרת הולשטיין בת שש שנים ממושב גבעתי מתובל בשיו קוג’י שזה רוטב יפני מסורתי שמשמש לתיבול.
קינוחים:
“מסקרפונה ודבש שחור” – “אבנים” ממולאות מסקרפונה, וניל ודבש שחור מצופות בשוקולד לבן מקורמל, מונחות על קראמבל חמאה חומה. המנה הייתה נראית לי כמו אבנים במדבר או אולי חלוקי נחל, משהו שנלקח מהטבע, והטעמים היו לא מהעולם הזה.
“קרם דליס דה בורגון” – טוויל לחם, ענבים מזוגגים ביין וטונקה
התיאור של המנה בתפריט לא מתארת בכלל את מה שאתם הולכים לקבל. זה כמו פלטת גבינות רק בצורה המתוקה. קיבלנו צלחת נקייה שבמרכזה מונח עיגול לבן ומסתורי שנראה ממש כמו גבינת ברי מעובשת, לצד ענבים מזוגגים ביין ופרוסת קרקר לחם כהה. לקחנו ביס של כל המרכיבים ביחד והופתענו בטירוף. מה שנראה כמו גבינה התברר כסוג של קרם שוקולד לבן עם נגיעות גבינה כחולה כלשהי שנותנת קיק של טעמים וניגודיות לשוקולד. יחד עם הלחם והענבים המזוגגים הביס הזה סיים את הארוחה שלנו בצורה מושלמת, מדויקת ועם רצון וסקרנות להגיע שוב ולטעום את יתר המנות.
ועכשיו לחשבון:
- “Smokey Tiger” קוקטייל 62 שקלים
- שתי יחידות כריות 36 שקלים
- שתי יחידות קורן בול 36 שקלים
- שתי יחידות נגי טונה 60 שקלים
- שתי יחידות בריוש טרטר טונה 68 שקלים
- קרפצ’יו קינג פיש 98 שקלים
- אורז מתוק ופריך 54 שקלים
- 600 גרם פריים ריב 396 שקלים
- מסקרפונה ודבש שחור 56 שקלים
- קרם דליס דה בורגון 59 שקלים
סה”כ: 1,059 שקלים (כולל 15% שירות)
המחירים מחודש יוני 2023
להזמין מראש/לא להזמין – חובה להזמין מראש מקום למסעדה ורצוי אפילו כמה חודשים מראש. אנחנו הזמנו שולחן 3 חודשים מראש
נגישות – המסעדה נגישה לנכים
חנייה – יש הסדר חנייה מוזל עם חניון עזריאלי שרונה
טבעוני/צליאק/רגישויות – יש במסעדה תפריט שלם שכולו ללא גלוטן ומיועד לאנשים עם רגישויות
בנוסף במסעדה קיימות חמש מנות טבעוניות ושלוש מנות צד שעתידן עלול להשתנות
כתובת – דרך מנחם בגין 121, תל אביב
שעות פתיחה:
- יום ראשון 19:00 – 23:30 ערב איזאקיה יפנית
- יום שני, שלישי ורביעי 12:00 – 15:30 ו- 18:00 – 23:30
- יום חמישי 12:00 – 15:30 ו- 18:00 – 23:30
- יום שישי 11:00 – 15:30 בראנץ אוטסומאמי ו- 18:00 – 23:30
- יום שבת 12:00 – 18:00 עסקיות ו- 18:00 – 23:30
טלפון – 074-7588818
אינסטגרם – a_restauranttlv@
אתר – www.arestauranttlv.com
תשלום – תשלום באשראי\מזומן
לא כשר