עדכון מארס 2023: המקום נסגר
בעקבות המסע שלי לחיפוש ארוחות בוקר מעניינות ומגוונות באזור השרון, הלכנו לאכול ארוחת בוקר במקום קצת שונה ומיוחד, לא משהו שנתקלים בו כל יום. זה לא בית קפה וזה גם לא בדיוק פודטראק – האם זהו מודול אירוח חדש? האם אירוח ביתי הולך להיות הדבר הבא?
שביל עפר קסום, ירוק ומלא בצמחייה הוביל אותנו לחצר המקסימה של לבנה. החצר נמצאת במרחב גדול בו שדה עם נוף מהמם, אורוות סוסים שמסתובבים בשטח הפתוח, פינות רביצה כיפיות ודלפק שבו תחכה לכם לבנה והעובדים המקסימים שלה שיארחו אתכם בצורה אדיבה.
מבחינת מיקום המקום מקבל 10\10 על חווית אכילה בטבע תוך כדי שמירה על רמת אוכל גבוהה ובלתי מתפשרת. את האוכל לבנה מכינה בעצמה, כמעט הכל במקום נעשה בעבודת יד וחלק מהאוכל מיובא ממקומות אותנטיים אחרים.
ניגשנו לדלפק וקיבלנו תפריט, הציעו לנו להתיישב, להסתכל בתפריט ולגשת לדלפק להזמין. בתפריט סך של 12 מנות, מתוכן 3 מנות קינוח.
מה אכלנו?
“שקשוקת פלפלים ביתית“- יותר הזכיר לי תבשיל מאשר שקשוקה. עגבניות טריות, פטריות וזיתי קלמטה שבושלו יחד עם ביצה שהגיעה רכה בצורה מושלמת (הרבה לצערי מפשלים בבקשה הזו) השקשוקה הוגשה עם טחינה וחלה אישית והייתה מאוד טעימה ומעט חרפרפה. עד כאן מעולה ומכאן זה רק הלך והתשתפר.
“גוזלמה- מאפה גבינות ותרד טורקי“- אחת המנות הטובות ביותר של המקום לדעתי. המאפה מוכן בעבודת יד כמובן ומוגש עם ביצה קשה, סלטון עגבניות שרי טריות וזיתים. המאפה עסיסי בטירוף, דקיק וממולא בתרד עם גבינה שהיה לי קשה לזהות אותה. נהניתי מהמנה בצורה יוצאת דופן והייתי יכולה בקלות להזמין עוד אחד כזה. זאת מנה לחזור בשבילה!
“ג’חנון חמאה ביתי“- אם יש משהו שאני ממש אוהבת לאכול בשבת בבוקר זה ג’חנון (ואם לא לשקר לעצמי, לא רק בשבת בבוקר אלא בכל ימות השבוע אם זה היה אפשרי) אכלתי אלפי ג’חנונים בחיי וגם הכנתי לא מעט פעמים ואני יכולה להגיד לכם שהג’חנון הזה נכנס לרשימת הג’חנונים הטובים ביותר שאכלתי בחיי. הג’חנון הוגש עם רסק טרי, ביצה קשה וסחוג ביתי. לחלוטין עוד מנה לחזור בשבילה!
ביקשתי מלבנה להזמין גם טעימה מכל הלחמים שהיא מגישה במקום. היא הגישה לנו סלסלת לחמים עם 3 סוגים שונים: חלה אישית (כמו בשקשוקה), קאדה (מאפה טורקי) ו-סימיט (בייגלה טורקי). הלחמים גם הם היו לא פחות ממעולים וליוו את הארוחה שלנו בצורה מושלמת.
לקינוח הזמנו צלחת בקלאוות ומלבי שגם אותם לבנה מכינה בעצמה. הקינוחים גם הם היו מוצלחים וטעימים, אך אינם יוצאים מן הכלל. הדבר היחיד שהפריע לי בכל הארוחה הוא כמות הבקלאוות שקיבלנו בצלחת לעומת המחיר. 4 חתיכות בקלאוות קטנטנות ב- 45 שקלים. זה לא צוין בתפריט ואם זה היה מצוין מראש כנראה היינו בוחרים שלא להזמין. בחרתי לא להעיר כיון שהייתי מוקסמת ומאוד מרוצה מכל חווית האוכל והאירוח.
כמה עלה?
- קפה קר 18 שקלים
- שקשוקת פלפלים ביתית אישית 48 שקלים
- גוזלמה טורקי 48 שקלים
- ג’חנון חמאה ביתי 35 שקלים
- מלבי 15 שקלים
- בקלאווה 45 שקלים
סה”כ: 209 שקלים (לא כולל שרות)
להזמין מראש/לא להזמין – רצוי להזמין מקום במידה ומתאפשר. תתקשרו ללבנה והיא תדאג לכם.
נגישות – יש נגישות לפינות הישיבה (שביל עפר) השירותים אינם נגישים.
חנייה – המקום נמצא במושב משמרת. יש חנייה בשפע מחוץ למקום.
נגישות לטבעוני/צליאק – המקום מציע מנה אחת טבעונית ואת שאר המנות בתפריט (רובן) ניתן לטבען ע”י הורדת מספר מרכיבים מהמנה
המקום לא מציע תחליפים לצליאקים
כתובת – דרך הבארות, מושב משמרת
שעות פתיחה – המקום פתוח בימי שישי ושבת בלבד החל מ- 9:00 בבוקר ועד 14:00 בצהריים.
טלפון – לבנה 054-4346002
אינסטגרם – החצר – אוכל וטבע
תשלום – התשלום במזומן\ביט\פייבוקס בלבד.