אז נחתה בפתח דלתי קופסה גדולה ובה מכשיר הנינג’ה פודי גריל Ninja Foodi Grill, דגם AG301, שרציתי לנסות כבר הרבה זמן. לקח זמן להוציא את כל החלקים מהקופסה, כיף גדול של לקבל צעצוע חדש. מייד על ההתחלה רואים שהמכשיר נראה מצוין וזה חשוב, כי הוא אמור לעמוד על השיש ואם המטבח פתוח, הוא תופס את העין.
אתחיל מהסוף – אני מתלהבת!
המכשיר עונה בדיוק לנישה אליה הוא מתכוון. הוא לא בא להחליף גריל. אבל הוא כן בא להחליף כל צורך בהכנה מהירה מבלי לצאת מהמטבח, ועושה את זה על הצד הטוב ביותר. הוא כן נותן תחושה של גריל ביתי עם חריכה וצליה של בשר, רק ללא העישון של הפחמים והלכלוך שמסביב. והוא נותן גם מענה לתוספת תנור, כשהתנור בבית תפוס. מצוין במקרים בהם צריך להכין משהו מהיר ל- 2-3 אנשים, או מנות שונות לתוספת.
לנינג’ה גריל 4 תוכניות – גריל, בישול/חימום על אוויר (AIR FRY), ייבוש (DEHYDRATION) וצליה (ROAST). המכשיר יודע גם לאפות אבל זה לא נבדק בסקירה זו.
הנינג’ה גריל מגיע עם פלטת צליה גרילית, קערה לבישול כללי וקערה מחוררת לצליה ובישול על אוויר. וההחלפה מתבצעת בצורה נוחה ביותר גם כשהמכשיר חם. בנוסף מגיעה איתו חוברת מתכונים ודף הנחיות לטמפרטורות וזמנים מומלצים לסוגי מזון שונים. יחד איתו מגיעה גם מברשת ניקוי הגריל אשר לטעמי מיותרת לגמרי. לפני הכנסת המזון, בוחרים תוכנית, חום וזמן הכנה. באופן עצמאי הנינג’ה מתחיל תהליך חימום התחלתי, בדיוק כמו שנחמם תנור לפני הכנסת אוכל. החימום לוקח בין 3 ל- 8 דקות, בהתאם לתוכנית שבחרנו. ברגע שהנינג’ה מתחמם, יש צפצוף ומופיע על הצג כיתוב ADD FOOD. אין יותר פשוט מזה.
צריך להפוך את האוכל באמצע הדרך (אם בחרנו להכין 10 דקות, אז אחרי 5 דקות יש לפתוח את המכסה ולהפוך את האוכל). ברגע שמכסה המכונה מורם, החימום מפסיק, ומתחדש אוטומטי ברגע שהמכסה נסגר כמעט עד הסוף. מאוד נוח ובטיחותי. בסיום ההכנה, צפצוף נוסף מודיע על סוף התוכנית, הנינג’ה עוצר את החום וזהו, האוכל מוכן. אם אתם רוצים לשים עוד משהו על תוכנית אחרת אחרי זה, זמן החימום המקדים יהיה, כמובן, קצר יותר.
הגריל של הנינג׳ה פועל מדהים
למה מדהים? כי אין עשן! אין את הריח של השומן השרוף שיכול להתפשט בבית כשמטגנים משהו על מחבת או פלנצ’ה. קיים אבל מופחת. עם ריח בקר המכשיר הסתדר מצוין, עם כבש היה לו יותר מאתגר, אך עדיין לא היה עשן למרות הנתח השומני. שימו לב, אם התעלצתם ולא ניקיתם את השומן בין בישול לבישול, תקבלו ריח בכל הכוח אולי גם קצת עשן.
דבר נוסף שאיננו הם הנתזים של שומן בכל מקום כמו אחרי טיגון במחבתות ופלנצ’ות.
ניקיון זה שם המשחק!
כל החלקים (פרט לגוף הנינג’ה עצמו כמובן) ניתנים לשטיפה במדיח, שזו תכונה מדהימה ומבורכת ביותר. ולכן הטיפול בו הופך להיות ממש קליל.
מבחינת גודל, אפשר להכניס לנינג’ה גריל 2 סטייקים בינוניים עבים (400-500 גרם כל אחד). מעניין יהיה לנסות לעשות בו נתח שלם כמו רוסטביף. לדעתי אחרי התאמת טמפרטורות יכולה לצאת תוצאה טובה. ספרון המתכונים וההנחיות לנתחים שונים של בשר שבאים עם הנינג’ה ,פחות מדויקים. בפעם הראשונה שניסיתי כל תוכנית, הלכתי בדיוק לפי ההנחיות, כדי להבין איך העסק עובד. כל האוכל שלי היה מבושל יותר מדי. אז לא מדויק. אבל כבר על הנתח השני היה שינוי לטובה. כלומר צריך ללמוד טיפה בשביל להגיע לטמפרטורות העדיפות עליכם.
GRILL – ניסיתי סטייקים בכל מיני גדלים וכל מיני עוביים, עם עצם ובלי. החימום עורך כ- 5 דקות. ברגע ששמים את הבשר על האש, שומעים את צליל ה- “טססססס” האהוב מהגריל. התחושה היא ממש כמו לשים סטייק על הפלנצ’ה או על גריל. כאמור, אחרי מחצית הזמן יש להפוך. יש סימני חריכה יפים על הבשר, מתפשט במטבח ריח נעים ולא מאוד חזק. כאשר הסטייק מוכן, מוציאים ונותנים לבשר לנוח כמה דקות (תמיד מומלץ) לפני אכילה. עם קצת תרגול אפשר להגיע לדרגה מצוינת של עשיית הבשר, דבר שלא מובן מאליו. אין לבשר את הריח המעושן שמגיע עם האש על המנגל, אבל הטעם והחריכה לגמרי שווים. יתרון אדיר – אפשר לשים סטייקים קרים ממקרר, ואפילו סטייקים קפואים! זה מאריך את זמן העשיה, אך חוסך את השעות של ההפשרה.
AIR FRY – מושלם לירקות אפויים. לא ניסיתי צ’יפס (יש מלא סרטונים ביוטיוב), אבל פוטאטוס יוצאים מעולה. ההמלצה היא לערבב מדי פעם, ותוך 20 דקות יש לכם תוצאה קראנצ’ית ונימוחה בעת ובעונה אחת. ניסיתי לעשות המבורגר ב- AIR FRY ויצא לי יבש מדי. אצטרך לשחק קצת עם הזמנים. לעומת זאת שוקי עוף יצאו מצוין, עסיסיים ומושחמים להפליא.
DEHYDRATE – את נושא הייבוש ניסיתי רק בקטנה, שמתי פרוסות בננה ללילה ויצא מדליק. מעניין אותי לעשות beef jerky, נראה שזה יכול לצאת טעים ביותר.
BAKE – לא יצא לאפות (מעדיפה “לאפות” סטייק), אבל לפי סרטונים שראיתי של אנשים פרטיים, יוצאות עוגות טובות, המתאימות לגודל של הנינגה, כך שזו אפשרות לא רעה בכלל למצבים בהם התנור תפוס על ידי מאכלים פחות מתאימים (דגים, נגיד) לאפיה משותפת.
לסיכום
אמנם הוא לא קטן ולא הכי זול (מחיר לצרכן 1,399 שקלים) אבל זה מוצר שאשמח שיהיה אצלי במטבח. הבישול מהיר, יוצא בצורה מדויקת והכי חשוב אין ריחות, השפרצות של שמן והכל נכנס למדיח בקלות.
הכותבת הינה נטורופתית ומשוגעת על גאדג׳טים. מוזמנים לבקר בקבוצת ״טכנולוגיה, גאדג׳טים ומה שביניהם״ ובקבוצת ״מטבח וגאדג׳טים״ אשר קירה מנהלת.
מפרט המכשיר:
- פלטת גריל יצוקה בצפיפות גבוהה, 25X25 ס”מ עם ידיות לשליפה נוחה, בעלת משטח ציפוי NONSTICK קרמי וללא PFOA/PTFE המתאים לצלייה של מס’ נתחים
- FREE SMOKE VIRTUALY – טכנולוגיה ייחודית לשליטה בעשן המשלב בקרת טמפרטורה ומגן התזה
- סלסלת טיגון באוויר חם בציפוי NONSTICK קרמי וללא PFOA/PTFE המקל על הניקוי ובנפח של 7.3 ליטר המתאים ל-900 גרם צ’יפס עד פחות מ- 75% שמן
- סיר בישול גדול עם ציפוי קרמי NONSTICK, בנפח של 7.5 ליטר המתאים לצלייה של 3.1 ק”ג
- מכסה גריל עוצמתי המייצר אוויר חם בטמפרטורה של עד 265 מעלות לבישול מהיר
- מגן התזה הניתן לפירוק ושטיפה במדיח כלים, המגן שומר על חלקי גוף החימום משומן וכך מצמצם משמעותית את כמות העשן
- מברשת מיוחדת לניקוי יעיל של הגריל משאריות ולכלוכים
אהבנו
- עושה את כל מה שמבטיח ובפחות זמן
- אין עשן
- אין ריח
- אפשר לשים את כל האביזרים במדיח
- ניקיון, ניקיון, נקיון
- חוסך הדלקה של גריל שלם למעט מנות
- נראה טוב על השיש
אהבנו פחות
- תופס מקום מכובד על השיש. גם באחסון
- חוברת מתכונים לא מדייקת בזמנים
- מחיר – המכשיר לא זול