שלושה ימים של פסטיבל שכל כולו שיר הלל למאפה הבלקני האהוב
פסטיבל הבורקס הראשון בישראל יוצא לדרך. האירוע החגיגי, שיימשך כשלושה ימים בתל אביב, יציע את הבורקסים של מיטב האופים והקונדיטורים בישראל, יציג טרנדים עכשווים בתחום לצד מסורות הכנת בורקסים העוברות במשפחה לאורך דורות ושפע של מנות בורקס עם טוויסטים יוצאי דופן.
במהלך ימי הפסטיבל, שיתקיים בין התאריכים 02 ועד 04 במאי, 2023, משעות הצהריים ועד שעות הערב, תתמלא הרחבה החיצונית של שוק הנמל בשלל דוכנים של מיטב האופים, המסעדנים והקונדיטורים, כשכל אחד מהם יביא את הפרשנות האישית שלו למאפה הפופולרי והאהוב.
בנוסף לחגיגת הבורקס, יציע הפסטיבל חידוש מרענן, כשלראשונה יוצעו מטעמי הפסטיבל לא רק לבאי שוק הנמל, אלא גם לתושבי האזור עם משלוחים עד הבית בשעות הפעילות. עם פתיחת הפסטיבל יוצעו מנות הבורקס הייחודיות באפלקציית “משלוחה” ותינתן האפשרות להזמין מנות שונות ממספר דוכנים במשלוח אחד באמצעות היישומון.
באי הפסטיבל עצמו ייהנו מהחלק האומנותי המתחייב בפסטיבל מעין זה – הקרנת מבחר סרטי בורקס הפופולריים בישראל עחל פני מסך גדול בצמוד לשוק הנמל.
נבחרת המציגים של פסטיבל הבורקס מגוונת וכוללת את מיטב השפים, הקונדיטורים ומומחי הבצק הישראלי: רחלי ור-ניר זוכת “הקינוח המושלם” והבעלים של הקונדיטוריה הירושלמית הקרויה על שמה, תגיע לפסטיבל עם כמה מהבורקסים המפורסמים המעטרים מדי יום את הויטרינה שלה. גם עופר בן נתן, הכישרון שמאחורי “פופ אנד פופ בייקרי” בתל אביב, שלאחרונה גם נכנס לרשימת “30 אנדר 30” היוקרתית של פורבס, יגיע עם בורקס הבטטה סנט מור המפורסם שלו, לצד בורקס בלקני, חדש ובלעדי לפסטיבל.
אור יוסף, הקונדיטורית האהובה, בעלי קונדיטוריית “oryosss” השוכנת בקיבוץ ארז שבעוטף עזה, תשתתף בפסטיבל עם כמה מהבורקסים העצומים שמככבים בויטרינה שלה. אסף גבאי, השף והבעלים של מסעדת הדגים “שיינע” בתל אביב יגיע לפסטיבל עם מנת הפסטייה דגים הפופולרית שלו מהמסעדה. השפית ואשת הקולינריה, דפי קרמר (סיר לסלאם), החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה, תציע בפסטיבל “קנישס” בשני סוגי מילוי, בשרי ופטריות (ללא גלוטן).
בפסטיבל נוכל למצוא גם את הבניצה המפורסמת של בורקס ליאון, עסק משפחתי שנולד עם העלייה הבולגרית ליפו סמוך לקום המדינה, ליאון יציגו את “פשטידת פילו” או אם תרצו הגרסה הבולגרית לבורקס המים הטורקי ועוד הפתעות נוספות. ואם כבר טורקיה, לפסטיבל תגיע גם שרי קרספי, אשפית המטבח הטורקי שפתחה בזמן הקורונה את “שרי’ס” בחולון שהפכה תוך זמן קצר למוקד עליה לרגל עבור חובבי הבצק, ואת בורקס בבא, מאפיית הבורקסים המשפחתית המייצרת כבר שלושה דורות בורקס טורקי בשיטה ייחודית ובעבודת יד לכל אורך התהליך.
עוד יגיעו השף מהראן אבו אחמד מנצרת, מדריך קולינרי ושף, שיציע בורקס המבוסס על חומרי הגלם הגלילייים לצד בורקס מתוק. גם הנמנעים מגלוטן יוכלו להגיע לפסטיבל וליהנות מבורקסים טעימים ומפתיעים של מאפיית ‘בליקמח’, ולסיום – הבורקס של קלרה, בויוס טורקי יפה וטעים בעבודת יד במילוי גבינה, תרד או תפוח אדמה שיגיע לפסטיבל הישר מהכרמל. גם דוכני שוק הנמל נרתמים לאירוע, בהם קצביית “איוו” שתציע בורקס בשר עם טוויסט מפתיע ודוכן “דלישס” שיציעו גרסה משודרגת למשה בתיבה ועוד.
על תוכן הפסטיבל והפקתו בפועל, אנשי התוכן והקולינריה לירן אוהלי ונטע סלונים. סלונים היא יזמית קולינרית ובלוגרית מסעדות בארבע השנים האחרונות, מובילת דעת קהל ויוצרת תוכן קולינרי, בעלת המותג thefoodnett. לירן אוהלי עבד כעורך וכתב מדור האוכל של עיתון ואתר “ישראל היום” בחמש השנים האחרונות וכיום יזם ומפיק אירועים קולינריים ויוצר תוכן.