אחד המקומות שלא מצפים לפגוש בו חידושי הייטק הוא פאב שכונתי וותיק, אך בעזרת טכנולוגיה של הסטארטאפ הישראלי WeissBeerger ברזי בירה בפאבים מסביב לעולם מתחברים לאינטרנט ושולחים דיווח על פעילותם ללא מעורבות אדם.
כך רגע לפני שמרימים לחיים על הבר ברז הבירה מספק נתונים על פעילותו בזמן אמת, ומאפשרים לבדוק אם הלקוח קיבל בירה שנמזגה בקצב הנכון, בטמפרטורה הרצויה ואם המזיגה בוצעה מחבית טרייה ואם יש צורך בהזמנת חבית חדשה. המידע שנאסף משותף עם בעל הפאב ועם יצרניות הבירה לטובת שיפור השיווק. המידע מאפשר למדוד אם קצב צריכת הבירה מושפע ממתן חסות לארוע ספורט מסוים. באיזה שעות יש שינוי בצריכת הבירה, אם מזג האוויר משפיע על המכירות, באיזה אזורים נמצא קהל ששותה ויתר ובאיזה פחות.
לדברי אורי פינגרר, מייסד שותף בוייסבירגר, לפאב ממוצע אין יכולת לגייס בעצמו חידושי הייטק לייעול הפעילות. השימוש במערכת שלנו משלב בבר טכנולוגיות מתחום האינטרנט של הדברים המאפשרת לחפצים כמו ברזי בירה לשלוח ולקבל מידע דרך האינטרנט. מערכת ביג דאטה האוספות מידע על הרגלי השתייה בבר ומנתחות אותו לתובנות על התנהגות הלקוחות שיפתיעו אפילו את הברמן שמזג את המשקאות בעצמו.