מעדני יחיעם משיקים השבוע פסטרמה בקר בסגנון רומני – נקניק חדש בסדרת נקניקי הפרמיום של החברה, שמצטרף לסדרת הפסטרמות המגוונות של החברה.
בישראל רווחת פסטרמה דלת שומן מבשר הודו ומבשר עוף, ונדיר כי אפשר ליהנות גם מפסטרמה בקר שיוצאת ממפעל מקצועי. במסורת הרומנית רווח השימוש בפסטרמה המיוצרת מבשר כבש או חזיר, אולם בגרסה הישראלית והכשרה, החליטו לפתח פסטרמה בקר בסגנון רומני. דרך אגב, המילה פסטרמה לא קשורה כלל לשפה הרומנית, אלא מקור שם המאכל כפי הנראה בטורקית, ושפות בלקניות רבות, כרומנית ובולגרית, הוסיפו מילה זו ללקסיקון שלהם מאות שנים לאחר המצאתה.
מעדני יחיעם שנמצא בקיבוץ יחיעם שבגליל המערבי (בבעלות רוב של קרן ההשקעות לנטרן) נחשב לאחד המפעלים המובילים בתחום הבשר בארץ, וכאחד מהמובילים את ייצוא מוצרי הנקניק בישראל. המפעל גם משמש כחלוץ בתחום החדשנות של פיתוח וייצור בשרים מעושנים, נקניקים ונקניקיות, עת הוקם בשנת 1968 ומעסיק כ-145 עובדים (חלקם הקטן חברי הקיבוץ).
כדאי לדעת
שוק הנקניקים בישראל מוערך בכ-600 מיליון שקל, וספג בעבר מכה קשה לאחר שארגון הבריאות העולמי הזהיר בשנת 2015 מפני סכנות באכילת הבשר המעובד. עם זאת, הציבור הישראלי מעדיף לרוב את הטעם על חשבון זיכרון הבריאות, שבצריכת בשר מעובד.
גם פה, הפסטרמה בקר בסגנון רומני עשויה מנתחי כתף בקר מעושנים, בציפוי פלפל שחור גרוס, ללא גלוטן, עם אחוז חלבון גבוה (16%) ורק 3% שומן. עם זאת, בדיוק כמו כל בשר מעובד, גם פסטרמה זו מכילה הרבה חומרים שאינם בטבע, כמו מסמיך (E14442), מייצבי פוספט, מונוסודיום גלוטמט וחומר משמר כמו סודיום ניטריט. חשוב לציין, כי אין כאן שוני או חומרים יוצאי דופן, וכל החברות המייצרות נקניקים בארץ משתמשות באותם תוספים, אחרת אין דרך לשווק נקניק שיכול להחזיק מספר חודשים במקרר.
תמורה למחיר
הפסטרמה החדשה מצטרפת לסדרת הפסטרמות המצליחה של יחיעם, הכוללת פסטרמה בטעם של פעם, פסטרמה ברביקיו על האש, פסטרמה הודו מעושנת, כתף בקר מעושן ועוד, ותשווק באריזת נוחות של 250 גרם.
המחיר המומלץ לצרכן על ידי החברה נע בין 28.90 שקל ועד 30.90 שקל, אולם ניתן למצוא את המוצר במחיר 25.90 שקל ברשת “העגלה הזולה”, והמוצר מאמיר עד לכדי 34.90 שקל ברשת “סופר ספיר”.
מבחן הטעם
במארז החדש על יחיעם יש כעשר פרוסות (פחות או יותר) של פסטרמה. המארז מעוצב, נוח מאוד לפתיחה ולסגירה – אם כי יש שימוש לא מועט בפלסטיק, שלא ידוע כמה ממנו ניתן למחזור. הפסטרמה עצמה נראית טוב, מריחה נהדר וגם בפה היא טעימה: נחתכת נהדר, מאוד מאוזנת ואף משאירה טעם לביס נוסף. החתום מעלה ניסה אותה בשני מקרים שונים, ונהנה מהטעם – ואם יחליט לשוב ולרכוש פסטרמה, מוצר זה בהחלט עולה לראש הרשימה.
הביס האחרון
מחיר הפסטרמה בישראל, באופן כללי, אינו זול. אולם במוצר זה מקבלים תמורה טובה ביחס למחיר, עם איכות של בשר בקר איכותי וממפעל עם מוניטין מכובד. הטעם מצוין, מזין וגם עתיר ב-12B (כמובן ביחס לעוף או לבשר לבן), אולם צריך לזכור לא לרכוש מוצר זה באופן יומיומי, בשל אחוז החומרים המשמרים שמתווספים לאריזה. בהחלט מומלץ להוסיף פסטרמה זו על כריך מיונז, חרדל או אפילו טחינה, או להגשה בפני עצמה.
- הצטרפו אלינו בעמוד הפייסבוק שלנו או בקבוצת הטלגרם לקבלת עדכונים על כל מה שחדש בטכנולוגיה, פנאי וקולינריה.
- מחפשים לרכוש משהו טכנולוגי במחירי מבצע? מוזמנים לעקוב אחרי המדור ״הדילים של הג׳ירפה״ כאן באתר, בעמוד הפייסבוק ובקבוצת הטלגרם.
- גילוי נאות – חלק מהקישורים המפורסמים לעיל הינן קישורים ממומנים. גילוי נאות מלא והסבר מפורט ניתן לקרוא כאן
- מדור הטלוויזיה מפורסם בהתאם לעדכונים המתקבלים מגופי התוכן והשידור. לעיתים נופלות טעויות בשל שינויים בלוחות המשדרים – נשמח אם תעדכנו אותנו לטובת הקוראים. כותב המדור מדרג רק את התכנים בהם צפה, אשר לחלקם אף ניתן למצוא ביקורת רחבה ומפורטת בהקלקת שם הסרט. לרשימת תכני הסטרימינג בישראל: tinyurl.com/streaming-schedule
- ט.ל.ח