הבמאי האוקראיני סרגיי לוזניצה יקבל אות הוקרה בטקס הפתיחה ויוביל את צוות השיפוט של התחרות הישראלית; מעל 25 אורחים מהעולם יגיעו לימי התעשייה והקרנות הסרטים
הפסטיבל הבינלאומי בירושלים חושף את נבחרת השופטים והיוצרים שתגיע לישראל בחודש יולי הקרוב. הבמאי האוקראיני סרגיי לוזניצה יוביל את חבר השופטים ויקבל אות הוקרה חגיגי. מעל 25 אורחים יגיעו מרחבי העולם כדי לקחת חלק פעיל באירועים הרבים. פסטיבל הקולנוע ירושלים יפתח את שעריו בין התאריכים 9 ל-19 ביולי, 2026, ויציע תוכנית עשירה ומגוונת מתמיד.

חגיגה קולנועית גדולה ומחווה לסרגיי לוזניצה
חובבי קולנוע רבים יפקדו את האולמות במהלך עשרת ימי החגיגה. הבמאי הנודע סרגיי לוזניצה ינחת בישראל כאורח הכבוד המרכזי של הפסטיבל. המארגנים יעניקו לו אות הוקרה מיוחד בטקס הפתיחה החגיגי בבריכת הסולטן ב-9 ביולי. לוזניצה נחשב לאחד הקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בקולנוע האירופי העכשווי כיום. הוא גם יכהן השנה כיו"ר חבר השופטים הרשמי של התחרות הישראלית.
הבמאי האוקראיני המוערך מציג לאורך השנים עמדה ציבורית בלתי מתפשרת. הוא מתבטא בעקביות לטובת חופש הביטוי ואף מתנגד באופן נחרץ לכל חרם תרבותי. אמירות אלו גבו ממנו לא פעם מחירים אישיים ומקצועיים כבדים מאוד. יצירותיו הרבות עיצבו מחדש את עולם הדוקו והקולנוע הבדיוני בעשורים האחרונים. הוא מאמין כי לאמנות יש אחריות דחופה לייצג נאמנה את האמת האנושית. תריסר מסרטיו כבר הוקרנו בעבר במסגרת אירוע הקולנוע בירושלים, ואף זכו בפרסים יוקרתיים.

אורחים בינלאומיים ושופטים מכל העולם
למרות התקופה המורכבת, הפסטיבל הבינלאומי בירושלים יארח השנה עשרות יוצרים ויוצרות מהשורה הראשונה. אנשי קולנוע מגרמניה, צרפת, שווייץ, ארגנטינה וארצות הברית יגיעו לקחת חלק בשיפוט ובהקרנות. השחקנית הגרמנייה המוערכת קורינה הארפוך ("הנפילה") תגיע כאחת השופטות המרכזיות בתחרויות הרשמיות. לצידה תכהן הבמאית הגרמנייה אנגלה שנלק, אשר תציג גם את סרטה החדש "אשתי בוכה".
נציגים בולטים נוספים כוללים את חורחה סטאמדיאנוס מארגנטינה ו-אייזק זאבלוקי מארצות הברית. הבמאים המקומיים רוני אבולעפיה, ניר ברגמן ו-יונה רוזנקאיר ייצגו את ישראל בצוותי השיפוט השונים. במקביל לשיפוט, במאים רבים ילוו את הקרנות הסרטים שלהם באופן אישי באולמות. הבמאי הגרמני קאי שטאניקה יציג את סרטו המסקרן "המשפט של היין". הבמאית הארמנית טמרה סטפאניאן תגיע להקרנת יצירתה "בארצו של ארטו". יוצרים נוספים מאוסטריה, הונגריה, צ'כיה ופולין יפגשו את הקהל הישראלי המקומי.
אירועי תעשייה ומאבק על חופש הביטוי
ימי התעשייה המסורתיים יתקיימו השנה בין התאריכים 9 ל-12 ביולי, 2026. מפגשים אלו נועדו לחשוף מגוון רחב של קולות בקולנוע המקומי העכשווי. התוכנית המקצועית כוללת השנה את כנס 'עתיד הקולנוע הישראלי' המרכזי. פאנלים מיוחדים יוקדשו בהרחבה למאבק החשוב על חופש הביטוי בישראל כיום. יוצרים ובכירי התעשייה יקיימו שיתופי פעולה הדוקים עם קרנות קולנוע ואיגודים מקצועיים. אירועי פיצ'ינג נושאי פרסים יאפשרו ליוצרים מקומיים להציג פרויקטים חדשים בפני מפיקים מהעולם.
נציגי הנהלת הפסטיבל מדגישים את החשיבות ההיסטורית של המפגשים הללו בימים אלו. הנוכחות הבינלאומית המרשימה מחזקת משמעותית את הקשר בין היצירה הישראלית לקהילה העולמית. חגיגת הקולנוע בירושלים מוכיחה, כי הקול המקומי אינו דועך, והמארגנים ימשיכו לפעול במרץ כדי להוציא אותו אל האור.
כתבות קודמות לקראת פסטיבל הקולנוע בירושלים
-
הקולנוע הישראלי במרכז: נחשפה התוכנית המלאה של פסטיבל הקולנוע ירושלים 2026
-
חשיפה עולמית: המלצות צפייה חמות מתוך פסטיבל הקולנוע ירושלים 2026
-
חגיגה בבריכת הסולטן: הסרט "עצמאות" יפתח את פסטיבל הקולנוע ירושלים 2026
________________
גילוי נאות כאן – ט.ל.ח.

