אתמול (יום שני, 7/11/22) התקיים כנס הפודטק הבינלאומי השנתי FoodTech IL של חממת הפודטק The Kitchen של קבוצת שטראוס, בו הציגו כ-70 סטארטאפים ישראלים מובילים בתחום. בכנס נכחו כ- 1,800 משתתפים מהארץ ומעשרות מדינות, מתוכם למעלה מ- 200 משקיעים, ביניהם מנהלים בכירים מ Unovis, CPT, Ingredion ו- Viola. בין היתר מובילי חדשנות ובכירים מתאגידי מזון בינלאומיים בהם Nestle, Uniliver, PepsiCo, Danone, Mondelez ו- Givaudan.
הכנס נועד להעלות את קרנה של פעילות הפודטק בישראל, לקדם את הסטרטאפים הישראלים בתחום, ליצור חיבורים למשקיעים, לחברות מזון ולגורמים גלובליים מובילים ולחבר בין האקדמיה לתעשייה. הכנס מסייע לפתח עסקים ישראלים בני קיימא לתרום לשמירה על כדור הארץ, ולסייע להתמודד עם משבר המזון העולמי והתדלדלות משאבי הטבע. ענף הפודטק הישראלי זוכה כבר היום להתעניינות גבוהה בקרב משקיעים גדולים ותאגידי מזון ענקיים, ומייצר לישראל יתרון תחרותי ענק בתעשיית המזון העולמית.
רשימת כל החברות שהשתתפו בכנס בקישור הבא ולהלן מספר חברות לדוגמה, שהציגו טעימות באירוע:
- חברת Better Juice, המפתחת תהליך טבעי להפחתת 30% מכמות הסוכר המצוי במיצי פירות.
- חברת Meala שבעזרת הטכנולוגיה שלה מייתרת את השימוש בתוספי מזון מזיקים המשמשים לשיפור מרקם וטעם בתחליפי בשר.
- חברת Yeap המפתחת תהליך ייחודי להפקת חלבונים העשויים משמרים ותורם לצמצום בזבוז מזון בתעשייה.
- חברת Mush Foods המגדלים שורשי פטריות מאכל ליצירת מנות היברידיות המשלבות בשר וחומר גלם מהצומח.
- חברת Imagindairy המפתחת חלבוני חלב אמיתיים, איכותיים וברי קיימא במחירים נוחים ובכך משחררת את עולם החלב מתלות בבעלי חיים.
- חברת Brevel שפתחה חלבון פונקציונאלי ניטרלי המבוסס על מיקרו אצות.
- חברת SavorEat בעלת השף רובוט המבשל ומייצר באופן דיגיטלי חלופות בריאות וברות קיימא לבשר ודגים.
- חברת O’Taste שפתחה את O’Salt, תרחיף מיקרו סוכר אמיתי, המאפשר הפחתה של עד 80% מתכולת הסוכר במזונות מבוססי שומן תוך שמירה על הטעם המתוק הטבעי.
- חברת Wilk המפתחת טכנולוגיות לייצור חלב שד אנושי וחלב מן החי.
בנוסף, השתתפו תוצריהם של חברות:
- חברת Zero Egg המפתחת תחליף מזון לביצה על בסיס צמחי בטעם, במקרה ובפונקציונליות של ביצה אמיתית.
- חברת Maolac המחקה את היתרונות של חלב האם באמצעות שימוש ביותר מ-1500 חלבונים פונקציונליים להעשרת מזונות ותוספי תזונה.
- חברת Vanilla Vida שפיתחה טכנולוגיה ייחודית לגידול וניל בצורה יעילה ומכל מקום בעולם, דבר משמעותי לאור המחסור העולמי בוניל.
- חברת TORR המייצרת חטיפי בר בעזרת טכנולוגיה חדשנית המשמרת את הטעם, המגע והנראות של המקורית של חומרי הגלם בעזרת כוח מכני ואנרגיה אולטרסונית ללא צורך בדבק סוכרי.
- חברת Amai המייצרת חלבונים בריאים, יציבים וזולים המחלפים סוכר ומתוקים ממנו פי 30.
יהונתן ברגר, מנכ”ל The Kitchen, חממת הפודטק של קבוצת שטראוס: “בעשור האחרון הוכחנו שישראל היא מעצמה גם בתחום הפודטק. סטארטאפים ישראליים גייסו למעלה מ-620 מיליון דולר רק בתחום החלבון האלטרנטיבי ב-2021, עם שיעור צמיחה של 450% בשנה, מקום שני לארה”ב. האתגר המרכזי כרגע של הפודטק הישראלי הוא ה- SCALE UP – כלומר לסייע לחברות המתחילות עם הרעיונות החדשניים ולהפוך אותן לחברות גלובליות ומשמעותיות שמייצרות מקומות עבודה, ולשם כך, בין היתר אנו מקיימים את הכנס מידי שנה. הקונספט של הכנס הוא חיבור בין היזמים המקומיים לבין משקיעים ונציגי חברות גלובליים, כדי שהחיבור הזה יסייע להן לגיוס הון משמעותי, לייצר שיתופי פעולה מסחריים וכך, לפתח פעילות בקנה מידה עולמי“